image4

 Gratë në Kosovë përbëjnë mbi 50% të popullsisë, ndërkaq, pa përkrahjen dhe shfrytëzimin e potencialit të tyre intelektual, zhvillimi i vendit do të jetë i vështirë. Andaj, qëllimi i publikimit të rrëfimeve të suksesit është që të nxjerrim në pah sfidat dhe arritjet e gruas kosovare në fushën e artit, në mënyrë që përmes tyre të edukojmë një brez të ri lidhur me çështjet kulturore. 

Mirë se vini

 Ka shumë gjëra për të zbuluar këtu. Prandaj, gjeni kohë për të lexuar,  për të kuptuar dhe për të mësuar gjëra interesante nga personalitetet e përzgjedhura. Shpresojmë që rrëfimet e suksesit do të lënë mbresa në jetën  tuaj!

RRËFIME SUKSESI

MESAZHe nga profesionistet

PRANVERA BADIVUKU

 "Inkurajoj gjininë femërore që me devotshmëri t’i përkushtohet kompozimit, se vetëm me punë, përkushtim, këmbëngulje, vullnet,  arrihet çdo gjë që synon njeriu."

SABRIJE SPAHIU

 "Baleti është një art shumë i bukur, i cili do shumë punë, shumë përkushtim, shumë motivim, por njëkohësisht ofron shumë kënaqësi, prandaj është diçka e jashtëzakonshme."

ZAKE PRELVUKAJ

 "Ne femrat duhet t’i vetëdijesojmë femrat, ta nderojnë së pari njëra-tjetrën. Ato duhet të kenë vetëbesim dhe assesi të dorëzohen, ta respektojnë veten, ta duan jetën, sepse jeta shpenzohet."

BURBUQE BERISHA

 Filmi është sintetizim i shtatë arteve dhe si i tillë krijon një mundësi më shumë. Me film mësohet se si jetojmë, si ushqehemi, çfarë doke e zakone kemi dhe cili është perceptimi ynë jetësor.’ 

ARDITA STATOVCI

"Profesioni i pianistit është ndër më të vështirët dhe më sfiduesit që ekziston. Kur ekziston vullneti, vetëmohimi, qëllimi dhe puna e pandalur, atëherë dyert hapen."

BESA LLUGIQI

 "Lodhja, mundi janë momentale. Nuk është gjithmonë kënaqësi dhe bukur, por të jesh në anën tjetër dhe të arrish suksesin ... ia vlen çdo mundim.  Mos u dorëzoni! "

ARJETA MIFTARI

 "Në Kosovë ka artiste dhe skulptore shumë të zonjat, por konsideroj se është profesion shumë i vështirë dhe duhet përkushtim 24 orë për të treguar sukses.  Për t’u marrë me këtë lloj arti duhet të kesh dashuri 100%.!

image12